magveto.jpgLondonban élő hazafias fiatalokkal (és idősebbekkel) összetartó baráti társaságot alkotunk. A közös összejöveteleken, íjászaton, bográcsozáson kívül politikai, kulturális programokat is szervezünk a Londonban élő magyarok számára. 

2012-ben is termékeny évünk volt.

A március 15-ei megemlékezésről már beszámoltam. Vendégünk volt Bogár László közgazdász professzor, gyűjtést rendeztünk a székely kapuk megmentésére, Gyöngyöspata polgármestere, Juhász Oszkár mesélte el a radikális változásokat a rossz hírű faluban, koszorúztunk a katyni áldozatok emléknapjának hivatalos megemlékezésén, Pörzse Sándor számolt be a hazai média torzításáról, és a nemzeti ellenzék parlamenti munkájáról.

Júniusban megtartottuk szokásos Trianon-elleni demonstrációnkat, célunk a külföldiek figyelmének fölkeltése is. Számos pozitív és érdeklődő visszajelzést kaptunk turistáktól, angoloktól, mondanom sem kell: legtöbbjük vajmi keveset tudott arról, mi történt és mi folyik a Kárpát-medencében.

Szeptemberben figyelemfelkeltő megmozdulást tartottunk a belváros legforgalmasabb pontjain a székely autonómia érdekében, októberben pedig az 1956-os forradalomra emlékeztünk, lengyel barátaink részvételével.

Több vetített előadást is szerveztünk, melyek tartalmáról a résztvevők eszmét- és véleményt cserélhettek, az év utolsó vendégeként Budaházy György tartott előadást és vitafórumot, Skype segítségével.

Előadásaink célja, hogy olyan közéleti személyeket hozzunk a Londonban élő közönség elé, akik nem kifejezetten a mainstream média felkapott szereplői, vagy inkább negatív személyként élnek az agymosott társadalom szemében.

A meghívottak repülőjegyét és szállását magunk finanszírozzuk.

Az előadásokon moderátori, a rendezvényeken szónoki szerepet szoktam vállalni.

Szerző: jeanvaljean  2013.06.08. 18:03 Szólj hozzá!

Címkék: lengyel 1956 március 15 demonstráció Bogár László London Juhász Oszkár Trianon Magvető Pörzse Sándor Katyn Budaházy székely kapu

A bejegyzés trackback címe:

https://perioikosz.blog.hu/api/trackback/id/tr365341131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása